Bezpieczne i wysokiej jakości produkty spełniające oczekiwania klienta to jeden z głównych celów działania firm Trouw Nutrition.

W dziedzinie zapewnienia jakości i bezpieczeństwa Trouw Nutrition International stosuje najnowocześniejsze, światowe rozwiązania. Korzystając z tych bogatych doświadczeń Trouw Nutrition Polska staje się jednym z prekursorów w tej dziedzinie w polskiej branży paszowej.

Częścią polityki Nutreco jest dostosowanie do wzorcowych międzynarodowych standardów jakości takich jak GMP, UFAS, GMP+. Trouw Nutrition Polska od 1999 roku posiada certyfikowany system GMP, w 2001 roku rozszerzony o HACCP. Sprawność działania systemu jest dwa razy do roku weryfikowana przez niezależnych audytorów z Holandii i Belgii.

Szczególny nacisk kładziemy na to, aby dostarczany przez nas produkt był bezpieczny zarówno dla zwierząt,  jak i ludzi. W tym celu wykorzystujemy narzędzia HACCP, umożliwiające dokładną analizę wszystkich aspektów procesu wytwarzania i ocenę ich wpływu na jakość i bezpieczeństwo produktu końcowego. Zastosowany w wyniku tej analizy szeroki zakres działań kontrolnych i zapobiegawczych pozwala na wyeliminowanie szkodliwego wpływu substancji i organizmów niepożądanych. Jednym z kluczowych działań zapobiegawczych, będących jednocześnie podstawowym wymogiem standardu GMP, jest staranny dobór dostawców surowców wysokiej jakości.

Nasz system jakości podejmując wyzwania współczesności podlega stałej wewnętrznej weryfikacji i doskonaleniu. Nadrzędnym miernikiem efektywności naszych działań jest dla nas zadowolony Klient.

Zobacz aktualny certyfikat GMP